In een van mijn vorige blogs schreef ik dat ik meer persoonlijke blogs wilde schrijven. Vandaag de tweede hiervan! Helaas zit er wel een tijdje tussen, omdat ik het mezelf veel te druk maak met allemaal leuke projecten (en oja, kinderen opvoeden, van wie er eentje haar eerste schooldag had!).

Maar deze blogs vind ik zo leuk om te schrijven, dus pak een kop koffie of thee, nestel je op de bank en neem een kijkje in mijn persoonlijke leven van de afgelopen maand!

Opvoeden

Eerste schooldag (nou ja, ochtend) voor Charlotte!

Om met het leukste te beginnen: afgelopen vrijdag ging Charlotte voor het eerst naar school. Volgende week wordt ze 4 en ze mag alvast wat daagjes wennen in de klas. Het ging goed! Eerst natuurlijk een beetje huilen (en zij ook 🤣), maar ze vond het héél interessant. Na afloop zei ze dat ze morgen wel weer naar “die opvang” wilde 😂. En ze hadden er een poppenhoek en dat was véél leuker dan de speelhoek “bij die andere saaie opvang”. Haha, van mij mag ze direct fulltime naar school.

We zijn er zelf ook mega aan toe want al bijna een jaar is ze de opvang helemaal zat. En nu denk ik: misschien verveelde ze zich gewoon 🤔. Ook heel fijn dat we nu de peuterperiode achter ons hebben, want poepluiers verschonen ben ik na m’n 40e eigenlijk wel klaar mee.

Hoe schattig is die foto met haar rugzakje 🥰. Voor het geval je geen kids hebt: de rest van dit blog gaat over andere dingen 😏.

Eerste schooldag

Ik werkte voor Gezondeten.nl mee aan een artikel voor het AD

Ik mocht voor het AD meewerken aan een artikel over suikervrije limonadesiroop. Je kunt het stuk hier lezenHet is een leuk artikel geworden! Al vind ik de titel niet helemaal de lading dekken.. desalniettemin een nuttig stuk! En ik vind het stiekem heel leuk dat ik in één artikel genoemd wordt met voedingsdeskundigen Martijn Katan en Jaap Seidell.

Zelf kwam ik in mijn onderzoekje voor dit artikel dingen tegen die ik nog niet wist. Bijvoorbeeeld dat kinderen zeker niet onbeperkt limonade met zoetstoffen mogen drinken. Ze zitten al gauw aan hun taks van wat nog veilig is. Dit kun je trouwens heel handig hier checken, want voor elke zoetstof is het net weer een beetje anders.

Ik

Lunch bowl

Eten hoort natuurlijk ook bij dit blog 😉. Deze week probeerde ik de lunch bowl van Bonduelle. Ik vind dit soort zakken altijd zo handig, kant en klaar en deze ook nog gezond. Zo maak ik mijn dagelijkste salade weer eens wat afwisselender. Ik vond het lekker, de andere soorten probeer ik ook een keer uit! Misschien is een review hierover wel leuk voor een volgend blog.

Lunch bowl
Gezond leven cursus

12 mensen doen nu mee aan mijn cursus Gezond leven en emotie-eten aanpakken

Je kunt via mijn website de cursus Gezond leven en emotie-eten aanpakken volgen. Maar hij staat ook op Soofos, een website waar je allerlei soorten cursussen kunt volgen. En hier volgen nu 12 mensen mijn cursus 🙂. Heel leuk vind ik dat!

Afgelopen week kreeg ik een mooie reactie van iemand die de cursus echt geweldig vindt. Ze vindt het ook confronterend (emotie-eten is nu eenmaal voor veel mensen heel lastig) maar nam de tijd om rustig door alle oefeningen heen te gaan. Ze had er heel veel aan. Zo leuk om te horen! En dat is ook waarvoor ik het doe 😊.

Zodra er meer reviews komen, deel ik ze mijn website en social media. Dat trekt dan hopelijk meer mensen en kan ik nog meer mensen helpen.

Als je nieuwsgierig geworden bent: je kunt de cursus hier volgen.

Thuisworkout

Nu Charlotte bijna naar school gaat, verheug ik mij op meer tijd voor mezelf. Bijvoorbeeld voor thuisworkouts (om die eeuwig loszittende schouder te versterken, en voor buikspieroefeningen). En: om meer te lezen! Daar kom ik nu voor mijn gevoel veel te weinig aan toe. ’s Avonds lees ik in bed maar val dan ook na een half uur van pure uitputting in slaap.. Dus hopelijk krijgen we wat meer rust na de krokusvakantie!

Relaxen met muziek

#introvertstruggles: hoe ik omga met drukte (niet altijd even goed 😳)

Afgelopen week was erg druk, dus gisteravond heb ik mezelf eindelijk even een ontspanningsmomentje gegund: feet up, noise cancelling headphone op en lekker muziek luisteren 🎧. Dit doe ik de afgelopen tijd steeds vaker en het is heerlijk. Even lekker in je eigen wereldje en het lawaai om je heen wegfilteren 😎. 

Eigenlijk houd ik helemaal niet van drukte: drukte om me heen niet en een drukke agenda ook niet. Ik vind het lastig om daarmee om te gaan: de constante herrie van de kinderen om me heen, en daarnaast de druk voelen om mijn werk goed te willen doen, er voor iedereen willen zijn, en toekomen aan mijn eigen dingen (sporten, fietsen, lezen) maar daar bijna geen tijd voor hebben. 

Sommige oefeningen uit mijn cursus zou ik zelf ook beter weer eens kunnen doen 😉. Bijvoorbeeld hoe je omgaat met stress en hoe je meer tijd voor jezelf neemt. Ik ben ook nog eens introvert en raak snel overprikkeld, dus hoog tijd om meer rustmomenten in te plannen!

Bij mijn vorige werk bij sterrenkunde-instituut Astron (waar ik het vanaf dag 2 superdruk had) had ik daar een trucje voor bedacht: als het tijd is om pauze te nemen, alles direct laten vallen (niet letterlijk) en gewoon weglopen. Zelfs als je net een mailtje aan het schrijven bent en middenin een zin zit. Gewoon opstaan en weggaan. Werkt altijd 😎.

Mierzoete koekjes

Nog even een foto van een misbaksel: na Charlottes 1e schoolochtend maakten we kruimelkoekjes van een pak uit het kerstpakket van mijn vriend. Ze waren echt heel vies 😅. Volgens mij bestond het uit 99 procent suiker en 1 procent meel 😂. De kids vonden het natuurlijk heerlijk, maar ja, die hebben dan ook geen smaak 😜.

Cadeautje

Boeken die ik las

Ook las ik deze maand weer veel, ondanks tijdgebrek!

Ik ben nu bezig in Worst idea ever van Jane Fallon. Hierin zet een succesvolle tekenaar een fake Twitter-account op. Daar doet ze zich voor als klant van het nieuwe bedrijf van haar vriendin die minder succesvol is. Maar dan vertrouwt haar vriendin haar via Twitter allerlei geheimen toe, wat van kwaad tot erger leidt. Ik zit er middenin maar tot nu toe vind ik het wel vermakelijk. Geen topboek, maar ik ben steeds net nieuwsgierig genoeg om te willen weten hoe het afloopt!

Vorige week las ik nog een keer De bewoonde wereld van Nicci French. Ik denk dat dit schrijversechtpar mijn meest favoriete schrijvers ter wereld zijn. Hoewel ze voor deze eerste plek wel strijden met Robert Galbraith (a.k.a. J.K. Rowling). Ik las dit boek van Nicci French jaren geleden, maar was veel toch weer vergeten en ook bij de tweede lezing was het razend spannend! Aanrader (en alle andere boeken van Nicci French trouwens).

Skiën

Komende week belooft vrij hectisch te worden. We gaan vrijdag op wintersport, maar het is ook even afwachten omdat mijn dochter Olivia getest moet worden om Duitsland in te komen (in mijn hoofd staan ze daar aan de grens iedereen te controleren…). Maar als het allemaal in orde is, staan we volgende week dus na ruim twee jaar weer op de ski’s! Fingers crossed…

  Dankjewel als je helemaal tot hier kwam 😊. Fijne weekend en alvast een goeie week!

  Groetjes,

  Femke

  PS: lees je graag over voeding? Op Gezondeten.nl vind je ook artikelen van mij en van andere diëtisten.

  Deel dit artikel:
  Share This