Online cursus

GEZOND LEVEN & EMOTIE-ETEN AANPAKKEN

In 21 dagen gezonder leven én leren hoe je om kunt gaan met eten vanuit emoties.

Je krijgt rust in je hoofd en kunt weer meer genieten van eten.

Gezond de herfst in

Gezonde voeding

Krijg inzicht in je voedingspatroon en stel een gezond eetpatroon op dat bij jou past, mét iets lekkers.

Feel free with food

Leer om te gaan met eetbuien

Onderzoek uit welke emoties je eet, en leer technieken om hiermee om te gaan. Je krijgt ook een stappenplan voor lastige situaties waarin je teveel eet of snel naar ongezonde snacks grijpt.

Feel free with food

Beweegplan dat bij je past

Je stelt een beweegplan op dat bij jou past en dat je in je dagelijkse routine kunt inpassen. Zo is beweging voor jou haalbaar en voelt het fijn.

Gezond de herfst in

Je eigen behoeftes serieus nemen

Ook leer je wat goede zelfzorg is, zoals grenzen stellen, je agenda op orde hebben en tijd voor jezelf vrijmaken. Je krijg tips voor hoe je verleidingen in de supermarkt kunt weerstaan, en hoe je op feestjes en etentjes je gezonde leefstijl vast kunt houden.

Feel free with food

BONUSLES: Maaltijdplanning

In de extra lange bonusles Maaltijdplanning krijg je handige stappenplannen voor het maken van een boodschappenlijst en het plannen van je maaltijden. Ook krijg je veel adviezen die plannen en koken leuker maken. Tot slot kun je met de tips voor lastige etertjes beter omgaan met kids die weinig eten of niks lusten. Dus: geen stress meer om half zes, én meer plezier bij je maaltijdplanning!

Emotie eten

“Dé cursus voor iedereen die worstelt met emotie-eten. Zo anders dan veel andere cursussen die alleen over diëten gaan. Hier had ik echt wat aan.”

Kris

“Geweldige cursus. Soms best moeilijk en confronterend, maar ik heb er veel aan.

Ik ben heel benieuwd naar de rest.”

Anoniem

Femke Boekhorst

Je krijgt mijn hulp bij de cursus

Ik wil graag dat het je lukt om een gezonde leefstijl te krijgen en los te komen van emotie-eten of eetbuien. Daarom kun je onderaan elke les vragen aan mij stellen. Ik beantwoord altijd alle vragen. Je kunt ook vragen van anderen zien en hierop reageren. Je hoeft het dus niet alleen te doen!

Gezonde leefstijl

Deze cursus is voor jou als:

 • je nu écht gezonder wilt leven.
 • je de hele dag aan eten denkt.
 • je altijd bezig bent met eten en je gewicht.
 • je eet uit verveling, troost of jezelf beloont met eten.
 • je een bijna leeg pak niet weer terug in de kast kunt zetten.
 • je alles van eten weet, maar het je niet lukt om je eetpatroon onder controle te krijgen.
 • je heel streng kunt zijn voor jezelf maar je soms ook helemaal laat gaan en je daarna weer schuldig voelt en je schaamt.
 • je steeds maar weer een nieuw dieet probeert: “misschien werkt koolhydraatarm wel”, “Intermittent fasting klinkt ook wel goed, dat ga ik doen”, maar dit uiteindelijk niks oplevert.
 • je een paar dagen ‘goed’ eet, maar daarna weer voor de bijl gaat.
 • al je moeite niks lijkt op te leveren.
 • gezond eten of afvallen een dagelijks gevecht voor je is geworden, waar je moe en verdrietig van wordt.
 • je er klaar mee mee bent dat je nooit eens rust hebt met eten.
 • je diëten zat bent en gewoon wilt leven!

Je bent niet alleen

Ik ben Femke, diëtist en communicatieadviseur. Eten was voor mij jarenlang een dagelijks gevecht in mijn hoofd. Zo had ik periodes waarin ik flink ging lijnen en behoorlijk afviel, wat me dan een enorme kick gaf. Tegelijkertijd voelde ik me eigenlijk altijd verdrietig en depressief. 

Ik leed eronder, maar wilde per se afvallen. Wekenlang ging ik elke dag een uur sporten en at ik alleen maar gezonde dingen. Dat hield ik uiteindelijk niet vol en kreeg ik eetbuien. Op zo’n moment voelde ik me echt alsof ik in een diepe put zat. Hoe je dan wel normaal moest eten? Ik wist het niet meer.

Na een aantal bezoeken aan een diëtist kon ik mijzelf langzaamaan steeds beter accepteren en denken “ik mag er ook zijn”. Daardoor was afvallen niet zo belangrijk meer en kreeg ik weer meer plezier in het leven. De behoefte aan snaaibuien viel ook weg. Ik leerde beter mijn behoeftes te luisteren en eraan tegemoet te komen. En dat werkte veel beter.

 

Femke Boekhorst

Rust rondom eten en rust in je hoofd

Na deze cursus ben je minder bezig met eten en is er meer ruimte om aandacht te geven aan andere dingen in je leven: je hobby’s, relaties met anderen én de relatie met jezelf.

Je weet hoe je met emoties om kunt gaan zonder dat dit eindigt in een eetbui.

Je kunt weer genieten van eten, zonder dat je je schuldig voelt of schaamt.

Je eet weer wat je echt lekker vindt en voelt steeds beter aan wanneer je honger hebt en wanneer je verzadigd bent.Je weet hoe je kunt stoppen met eten wanneer je genoeg hebt gehad en de kans op eetbuien is minder geworden.

Je herkent steeds beter wat jouw behoeftes zijn en hoe je ze kunt vervullen. Je gunt jezelf ook iets lekkers en ziet chocola gewoon als chocola en niet meer als quilty pleasure.

Je voelt je vrij met eten en vrij om te zijn wie je wilt zijn: met al je dromen, een mooi lijf, met imperfecties (die iedereen heeft) en met rust in je hoofd.

Frequently Asked Questions

Is er ook begeleiding bij de cursus?

Je kunt al je vragen in de cursus zelf stellen en ik beantwoord ze altijd. Doordat je al je vragen kunt stellen en de antwoorden kunt zien van de vragen van anderen, zul je zien dat je er niet alleen voor staat.

Wanneer krijg ik toegang tot de cursus?

Na betaling krijg je direct toegang tot de cursus. De eerste les krijg je direct, de volgende lessen worden per dag vrijgegeven totdat je ze alle 21 hebt gehad + de bonusles.

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Je hebt voor altijd toegang tot de cursus, totdat ik ermee stop. Ik update de cursus ook steeds en de nieuwe materialen kun je dan ook gebruiken. 

Kan ik vragen stellen in de cursus?

Ja! Dit kan onderaan elke les. Ik beantwoord altijd alle vragen. Je kunt ook de vragen van andere deelnemers zien en mijn antwoorden daarop. Het is dus ook een soort forum.

Wordt de cursus vergoed door de zorgverzekeraar?

Nee, de cursus wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.