BOEKENPLANK

Laatje inspireren door de boeken die mij hebben geholpen op mijn reis naar meer rust

met eten, en die mijn leven hebben verrijkt

Intuitief eten is een vertaling van het boek Intuitive Eating van Evelyn Tribole en Elyse Resch. Het is wat mij betreft zoals eten voor iedereen moet zijn. We zijn het alleen door het grote aanbod aan lekkers en door al het diëten een beetje verleerd. Lees hier wat ik vond van dit boek!


Het boek Eet als een expert is echt de basis voor een gezonde leefstijl. Al zou je alleen dit lezen, dan weet je hoe een gezond eetpatroon eruit ziet. Hoewel ik ook vind dat hierin iets lekkers past!


Voor het boek Eet als een expert-Zwanger ben ik samen met een paar andere mensen geïnterviewd als ervaringsdeskundige en (toen nog) toekomstig diëtist. Je vindt dus een aantal quotes van mij in dit boek :).


Hét boek als je eet uit emoties: Uit de ban van emotie-eten van Joanna Kortink. Bijvoorbeeld ‘s avonds als je alleen thuis bent en je eenzaam voelt en een pak koekjes leeg eet (en een zak chips en een toetje). Als je gefrustreerd bent over iets op het werk en eenmaal thuis direct een zak chips pakt. Als je je verveelt en de tijd vult met eten. Als je troost nodig hebt en die vindt in een bak ijs. Dit boek biedt je heel veel handvatten om emotie-eten te doorbreken. Je kunt hier ook mee aan de slag in slechts 21 dagen in mijn online cursus.

Het boek Vet Belangrijk leert je alles over lichaamsvet. Ik vond het heel toegankelijk geschreven. De schrijvers laten ook zien dat overgewicht en obesitas heel complex zijn. Afvallen is niet een kwestie van ‘even minder eten en meer sporten.’ Ook spreken ze zich uit tegen fashaming (wat zelfs voorkomt onder zorgverleners!), wat ik helemaal top vind. Lezen hoor :).

Ontbijten is mijn lievelings! Mijn persoonlijke gekte is muesli met een mengsel van yoghurt en kwark, maar in het boek All day breakfast vind je nog veel meer héérlijke ontbijtjes en brunch-ideeën. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaneeltoast, wafels met frambozen-rozenjam, croissants met vanilleboter en aardbeien, of een pancaketaart met fruit?


Ps: deze pagina bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een heel klein deel van het aankoopbedrag krijg als je iets bestelt bij Bol.com. Het kost jou niks extra en je maakt mij er blij mee, want ik kan dit weer investeren in mijn blog, e-books en cursussen. En die deel ik natuurlijk weer met jou. Dankjewel!