Femke

Ik ben Femke, diëtist en ervaringsdeskundige op het gebied van eetregels. Dat laatste noem ik erbij, omdat eten echt een rode draad in mijn leven is. Ik eet graag en veel, maar heb mezelf ook jarenlang beperkt uit angst om zwaarder te worden. Inmiddels heb ik manieren gevonden om eetregels los te laten en weer echt te genieten van eten. Mijn hele verhaal daarover kun je hier bekijken in een video.

Ik geniet intens van alles in het leven: van de gekke uitspraken van mijn twee dochters, van reizen over de wereldbol (voornamelijk naar de Oostenrijkse Alpen), van urenlang wegduiken in boeken, van sporten om mijn lichaam steeds meer uit te dagen, van de nieuwe herinneringen die mijn vriend en ik maken, én: van eten!

Dat ik diëtist ben geworden, was achteraf gezien geen verrassing. Al sinds ik jong was, hield ik mij bezig met eten en met mijn gewicht. Gelukkig kon ik met wat hulp gaandeweg loskomen van dwingende gedachten over eten en van emotie-eten. Af en toe popt zo’n eetregel wel weer up in mijn hoofd. Maar nu weet ik op tijd in te grijpen omdat ik weet (en voel) dat ik altijd alles zelf kan kiezen.

Als diëtist en ervaringsdeskundige help ik graag mensen die voor eens en voor altijd willen stoppen met diëten en weer lekker en gezond in hun vel willen zitten.

Op social media en in mijn blog vind je veel tips die je alvast een eindje op weg helpen. Om de leefstijl te vinden die bij jou past en om rust in je hoofd te krijgen rondom eten. Stuur me gerust een berichtje als je meer wilt weten!

Liefs, Femke

Mijn benadering

Ik weet hoe het is om constant met eten bezig te zijn. Wel lekker willen eten, maar niet zwaarder willen worden. Minder gaan eten, maar steeds honger hebben. Weer een eetbui krijgen om daarna nóg meer op je eten te gaan letten. Die constante struggle is vermoeiend en verpest je leven. Je zit vast in je eigen eetregels.

Maar daar kun je weer uitkomen. Eten is bedoeld om van te genieten en om je lichaam te geven wat het nodig heeft. Zodat jij kunt doen wat je leuk vindt! Nu, en niet pas als je weer in die broek past of weer lekker in je vel zit. En zónder schaamte of schuldgevoel.

Ik heb een nuchtere en praktische kijk op problemen en kies graag voor eenvoudige oplossingen waar je je lekker bij voelt. Zodat je je weer de expert van je eigen lijf voelt. En daarvoor hoef je jezelf niet als een psycholoog te analyseren.

In mijn online programma geef ik je praktische handvatten om het emotie-eten aan te pakken, fijner over jezelf en over je gewicht te gaan denken, en om gezonder te eten, bewegen en slapen.

Mijn kwalificaties

 

Schrijven

Ik schrijf graag over voeding en gezondheid. Je kunt mijn schrijfsels lezen in mijn blog waar ik veel tips geef over gezond leven, gezonde producten en omgaan met eten zonder schuldgevoel en schaamte. Ook schrijf ik voor de website Gezondeten.nl maandelijks een artikel over voeding.

Hiernaast kun je mij inhuren voor het schrijven van blogs, journalistieke teksten, boeken e.d. Stuur een bericht voor meer informatie op maat.

Dit ben ik ook:

  • Gek op de bergen
  • Professioneel skiër (in een alternate universe…)
  • Hardloper, fietser en wandelaar
  • Dol op lezen. En schrijven
  • Introvert
  • Af en toe extreem lui (en kom dan tot de beste ideeën)
  • Woon samen met mijn vriend Jaap en ben moeder van twee kids
  • Gek op croissantjes, chocola en muesli-ontbijtjes 
  • Slechte slaper. Als ik wel goed slaap, maak me dan maar niet wakker voor de vorige bullet :).

 

In 3 weken gezond leven en emotie-eten aanpakken

Stel je voor dat je gezond kunt leven én kunt genieten van al het eten dat er is. Zonder schuldgevoel. Te mooi om waar te zijn? Ik bewijs je graag het tegendeel met mijn online cursus Gezond leven en emotie-eten aanpakken.

In deze cursus help ik je in 3 weken ontdekken hoe je een gezonde leefstijl kunt bereiken. Je leert om het eten vanuit emoties los te laten, jezelf meer te accepteren en je krijgt adviezen als je wilt afvallen.

Ook stel je een gezond eetpatroon op dat bij je past, maak je een beweegplan dat bij je past en krijg je een bonusles Maaltijdplanning.

Dit en meer zodat je een gezonde leefstijl hebt die je prima vol kunt houden en je je lekker in je vel voelt.

Vragen of samenwerken?